Ihmiselämä maalauksissa

Iltapesu / Wash of the evening, 2013, öljyvärimaalaus.

 

Ihmiselämän ihme on elämä itsessään, se koostuu suuremmista ja pienemmistä ihmeistä.

Teoksissa käyn dialogia luonnon kautta, ilta tuuli riitteisen puun oksilla tai ilta tuuli keväisessä havinassa, ajassa olevia ihmeitä, jotka vaativat pysähtymisen ja hiljentymisen.

 

 Nykyaikana eurooppalaisella ihmisellä keski-ikä ei sinällään ole ihme. Mielestäni se on ihme kun on onnistunut niin ettei ole saanut syntymälahjaksi perimässä sydän- ja verisuonisairauksia, vaan on täysin terve, niin henkisesti kuin ruumiillisesti.

 

 

 

Olen syntynyt pohjoismaalaiseksi naiseksi, itsenäiseksi ja vapaaksi, jossakin kerrottiin että se on lottovoitto, olen lootus, pyhä temppeli, ihmiselämän kohtu ja syntymän ihme on tapahtunut kauttani. Voin kylpeä ja uida alasti ja kehoni on minun hallinnassa.

 

Tässä ihmiselämässä olen oppinut, että niin kiire ei ole etteikö malttaisi seurata tuulen ääntä ja liikettä veden pinnalla, sen rytmiä, liikahduksia ja heijastumia sekä värien sinfoniaa ja nähdä tämä kaikki on ihme.

 

Räsymattomaa kuvastaa maatamme ja elämää, sen kerroksia ja kerrostumia. Räsymatosta sai ennen selville elintason, mattoon saatettiin kutoa martta-puku sekä kapioarkun myynit.

 

 Maalaus alkaa valkoisen neitseellisestä pinnasta ja täyttyy ihmeestä, ihmiselämästä.